Wanneer Jarne Duchateau zijn laatste worp wierp kwam ook Aurele Vandeputte op de piste in Oregon. Vandeputte moest zich in zijn reeks bij de eerste 3 weten te plaatsen of hopen op één van de 6 best verliezende tijden om een plaatsje in de halve finale te veroveren. 

Vandeputte kwam in de 5e van 6 reeksen aan de start en had het geluk al heel wat tijden van de vorige reeksen te kennen. Ook de overige atleten in zijn reeks leken dit voordeel te willen uitspelen en met een rondje van 53.27 werd er dan ook redelijk stevig geopend. Vandeputte volgde de eerste ronde in positie 4 en schoof nadien zelfs op naar de 3e plaats. In de laatste 100m leek hij het moeilijk te krijgen onder het stevige tempo van winnaar Masikando (KEN) maar hij wist zich met een stevige 1’49″40 toch nog als 4e te plaatsen. Geen rechtstreekse kwalificatie dus maar na reeks 6 was het al snel duidelijk dat Vandeputte als beste verliezer toch nog door mocht naar de halve finale.

De volledige uitslag kan je hier bekijken.