Het wordt een baaljaar voor Hannelore Desmet. De hoogspringster van Atletiek Vlaanderen was nog maar pas hersteld van haar achillespeesblessure wanneer ze afgelopen week opnieuw slecht nieuws kreeg. Dit keer scheurde ze haar linkerpees.

“Ik voelde het totaal niet aankomen”, vertelt ze. “Ik had nog nooit last van mijn linkerpees. Het is een groot vraagteken hoe dit kon gebeuren.” Eén lichtpunt heeft ze nu wel. De pijn zou minder zijn dan aan de rechterkant, vorig jaar.

Desmet was zo goed als in de eindfase van haar revalidatie en sprong intussen al zonder hinder. Een nieuwe scheur is een serieuze streep door de rekening voor de studente osteopathie. “Nu moet ik weer voor negen weken het gips in”, aldus Desmet. “Ik zal mijn comeback dus noodgedwongen nog wat moeten uitstellen. Ik weet weer wat te doen de komende maanden.”