Komend weekend wordt in Zürich beslist over de toewijzing van twee Europese kampioenschappen. De European Athletics Council beslist op zaterdag waar het EK outdoor in 2018 en het EK veldlopen in 2015 zullen doorgaan.

Voor beide evenementen is nog slechts één kandidaat. Berlijn dong aanvankelijk samen met Boedapast mee naar het EK 2018, maar bleef na het afhaken van de Hongaarse hoofdstad als enige over. In 2009 organiseerde Berlijn al – met succes – het WK atletiek. Ook in 1986 en 2002 ging het EK al door in Duitsland, respectievelijk in Stuttgart en München.

Ook voor het Europese veldloopkampioenschap waagt nog slechts één stad haar kans. Het Franse Paray-le-Monial, in de Bourgogne, hoopt over twee jaar het evenement te organiseren.

Beide kandidaatsteden stellen dit weekend hun uiteindelijke project voor en hopen op zaterdag goed nieuws te krijgen.