Philip Milanov heeft de WK-ontgoocheling doorgespoeld. Vorige week kwam hij in Estland nog tot een aardige 64m34, op de ISTAF-meeting in Berlijn deed hij er vandaag met 66m90 nog een stevig schepje bovenop. Enkel de Pool Malachowski bleef onze landgenoot voor, hij liet zijn discus landen na 67m18. Wereldkampioen Gudzius strandde met 66m60 op de derde plek.

Een grote opsteker voor Milanov, zeker met het oog op de Memorial Van Damme die komende vrijdag plaatsvindt. Als enige Belgische atleet doet de Bruggeling nog mee voor de knikkers in de Diamond League-finale. Milanov zette in Berlijn een bijzonder constante reeks neer, met naast 66m90 in zijn laatste poging ook nog 66m71, 66m33 en 65m26. Zijn eigen Belgisch record (67m26) komt opnieuw in zicht, dat belooft!

Voor de volledige uitslag van het discuswerpen in Berlijn, klik hier.