Eline Berings heeft in Berlijn haar seizoensbeste op de 60m horden tot 8″19 aangescherpt. Op de ISTAF indoormeeting ging ze daarmee precies een tiende sneller dan bij haar eerste twee wedstrijden, voor het WK indoor is 8″14 nodig. Philip Milanov nam op diezelfde meeting deel aan het discuswerpen, in een aangepaste indoorhal werd hij met 60m82 vierde.

Eline Berings eindigde met 8″19 vijfde in de reeksen van de 60m horden en heeft haar WK-ticket dus nog niet te pakken. Komende zondag krijgt ze op het Vlaams indoorkampioenschap opnieuw twee kansen. Het WK indoor wordt van 2 tot en met 4 maart georganiseerd in het Britse Birmingham, tot op heden hebben nog geen Belgische atleten zich gekwalificeerd.

Traditioneel staat op de sfeervolle ISTAF indoormeeting ook het discuswerpen op het programma. Philip Milanov kende tussen de examens en trainingsarbeid door geen superdag, met 60m82 legde hij beslag op de vierde plaats. De Oostenrijker Weisshaidinger mocht dankzij een worp van 63m91 op het hoogste schavotje plaatsnemen.

Alle resultaten van de hoog aangeschreven ISTAF indoormeeting vindt u hier. Ook enkele Nederlandse atleten verschenen er aan de start.