Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Van der Plaetsen klaar voor aanval op pr polsstok
Foto: Jasper Jacobs

Thomas Van der Plaetsen klaar voor aanval op pr polsstok

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Meerkamper Thomas Van der Plaetsen moet België dit weekend op de Europabeker in Dublin veel punten in het polsstokspringen opleveren. Op 8 en 9 juli jaagt hij op de Universiade in Kazan op het WK-minimum tienkamp.

Thomas Van der Plaetsen heeft dit zomerseizoen in het polsstokspringen een seizoensbeste prestatie van 5m17 achter zijn naam staan, 8 cm onder zijn persoonlijk record. “Op fysiek vlak gaat het steeds beter, dat is ook objectief vast te stellen. Ik heb de voorbije weken stapje voor stapje vooruitgang geboekt. Als de weersomstandigheden in Dublin het toelaten, dan moet een nieuwe seizoensbeste prestatie en zelfs een persoonlijk record in het polsstokspringen mogelijk zijn”, kijkt Thomas uit naar de Europabeker.

Lees verder op de site van Atletiek Vlaanderen.