Home » Nieuws » Nationaal » Nils Duerinck in De Zevende Dag
Foto: Jasper Jacobs

Nils Duerinck in De Zevende Dag

Nils Duerinck kwam deze ochtend praten over zijn afscheid, dat hij eerder deze week aankondigde. Hij gaf in dit interview uitleg over het moment in Zuid-Afrika, waar hij de keuze nam om te stoppen met atletiek. Hij voelde dat zijn vorm goed was en hij wou in schoonheid afscheid nemen, dit deed hij ook met zijn Belgische titel op de 400m, 2 weken geleden. Bekijk hieronder deze 400m, waar hij zijn laatste grote succes behaalde. Sinds de Olympische Spelen van deze zomer besefte hij dat er slechts 1 slechte wedstrijd nodig is om uit de ploeg gezet te worden. Deze onzekerheid speelde dan ook enorm mee om nu voor zijn tweede passie te gaan, namelijk architectuur. Ook herhaalde hij nogmaals dat hij helemaal niet rancuneus is ten opzichte van Jacques Borlée. Een comeback sloot hij echter uit, hij gaat helemaal voor de architectuur.

Het interview is hier opnieuw te bekijken.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs