Tweede keer, goede keer. In Eigenbrakel heeft Hannah Enkels zich verzekerd van deelname aan het WK voor junioren op de steeple. Twee weken geleden deed Enkels al eens een gooi naar het minima van 10’24″70, maar toen glipte het minima haar door een dubbele valpartij door de vingers. Dit keer bleef ze ruim vier seconden onder de limiet.

Tijdens het KvV maakte Hannah Enkels haar debuut op de 3.000m steeple. Zeven ronden lang leek het een gedroomde opener te zullen worden voor de atlete van Looise. Ze had de WK-limiet van 10’24″70 binnen schot en ook het Belgisch juniorenrecord van Charlotte Sijmens (10’18″17) werd erbij genomen.

Een valpartij in de waterbak van de allerlaatste ronde en een val op de laatste balk staken een stokje voor de WK-ambities. Op de IFAM van afgelopen weekend liet Enkels de balken dan ook links liggen. “Ik weet niet of ik voor zoveel publiek wel opnieuw een steeple durf af te werken”, gaf ze toen aan. Het werd dus de 1500m met 4’22″34 als resultaat, zeven seconden boven de WK-limiet.

In Eigenbrakel waagde Enkels zich opnieuw aan de waterbak en hindernissen. In haar tweede steeplewedstrijd kende de 19-jarige atlete opnieuw enigszins moeilijkheden met de balken en waterbak. Na enkele ronden vond ze toch het goede ritme en daarnaast kon ze profiteren van het haaswerk van Heleen Vermeulen. In de eindfase stond Enkels er uiteindelijk alleen voor, al had ze nog voldoende in de tank om er een snelle slotronde uit te persen. Enkels rondde het mooi af in 10’21″61, ruim onder de WK-limiet.

Naast Enkels wisten ook Ides VerhulstYlio PhiltjensDai KeïtaLola LepèreMerel MaesSteffi De Saegher en Noor Koekelkoren zich al te plaatsen voor een trip naar Lima, Peru.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in