Niet elke loopschoen is dezelfde. Lang niet elke loopschoen is voor iedereen geschikt. En niet elke loopschoen heeft dezelfde doeleinden als we de experten van Runners’ lab mogen geloven. Daarom zetten we, met hun hulp, enkele nieuwe loopschoenen lijnrecht tegenover elkaar en bespreken we de verschillen. 

Saucony Endorphin Pro vs. Saucony Endorphin Speed

Deze kunnen we kort samenvatten: een snelle schoen met carbon vs. een snelle schoen zonder carbon. De nieuwste versie van de Saucony Endorphin Pro verlegt (snelheids)grenzen door uit te pakken met een vernieuwd, responsief foam.

De Saucony Endorphin Speed 4 moet het stellen zonder carbonplaat, maar beschikt wel over een nylonplaat. Dankzij de voortstuwende eigenschappen van de plaat, de Speedroll-technologie en deels hetzelfde foam als de Endorphin Pro, is het een ideale temposchoen.

Ontdek de Saucony Endorphin-collectie hier.

Asics Metaspeed Sky Paris vs Asics Metaspeed Edge Paris

De Asics Metaspeed Sky Paris en de Metaspeed Edge Paris zijn twee wedstrijdschoenen die er krak hetzelfde uitzien. Er is echter een kennersoog nodig om het verschil op te merken. Bij eerdere versies zat dat verschil in de drop, het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. In de nieuwe ‘Paris-versie’ is de geometrie van de tussenzool anders.

Daardoor is de Asics Metaspeed Sky vooral geschikt voor (wedstrijd)lopers met een lange paslengte. De Asics Metaspeed Edge staat vooral ten dienste van (wedstrijd)lopers met een hoge pasfrequentie. Beide wedstrijdschoenen kunnen wel rekenen op hetzelfde vernieuwd, lichter en energieker foam. Wist je trouwens dat de drie huidige snelste mannelijke marathonlopers van België met één van deze twee modellen lopen?

Bekijk de Asics Metaspeed Paris hier.

Foto: Runners’ lab

Nike Alphafly 3 vs. Nike Ultrafly Trail

Heeft de Nike Alphafly 3 nog enige introductie nodig? Het is de schoen waarmee wijlen Kelvin Kiptum zich vorig jaar het wereldrecord op de marathon eigen maakte. De verbeteringen in deze nieuwste versie zitten ‘m in de bredere carbonplaat voor meer stabiliteit, een extra ventilerend bovenwerk en de hiel en voorvoet die voor het eerst in één stuk met elkaar verbonden zijn. Het resultaat is een soepelere voetafrol en dus een razendsnelle wedstrijdschoen.

Daartegenover plaatsen we de Nike Ultrafly. Zeg maar gerust de Vaporfly Trail-versie. Het is Nike’s eerste trailschoen met een carbonplaat. Wil je op het onverharde iedereen wegblazen? Dan is dit model er eentje die je daar graag bij helpt.

Vind de snelle Nike-collectie hier.

Foto: Runners’ lab

New Balance FuelCell SC Elite vs New Balance FuelCell RebelWe gaan in herhaling vallen, maar de feiten zijn de feiten. Hier staat een snelle schoen met carbon tegenover een snelle schoen zonder carbon. De New Balance FuelCell SC Elite is de volleerde wedstrijdschoen. Met dit vernieuwd exemplaar, dat in al zijn facetten gunstig geëvolueerd is, heeft New Balance het gat met de gerenommeerde wedstrijdschoenen helemaal gedicht.

Hoewel de FuelCell Rebel geen typische wedstrijdschoen is, zit er wel wat van het DNA van de FuelCell SC Elite in deze schoen. Beide modellen kunnen bijvoorbeeld op hetzelfde, energieke foam rekenen. Daardoor kan deze schoen veel aan, van snelle duurlopen tot intervaltrainingen.

Wil jij de New Balance FuelCell SC Elite en de New Balance FuelCell Rebel v4 uitgebreid uittesten? Kom dan op donderdagavond 14 maart naar de atletiekpiste in Duffel voor ‘Run Your Fastest Mile’, een gratis testevent van Runners’ lab. Meer info vind je hier.

Lees hier meer over de New Balance FuelCell SC Elite en Rebel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in