Een razend druk atletiekweekend ving op vrijdag aan met Belgische actie in Oostenrijk, Frankrijk en Cyprus. Op de Liese Prokop Memorial in Sankt Pölten heeft Mimoun Abdoul Wahab zijn twee jaar oude record van de tabellen gelopen. De eerstejaarsbelofte werkte zijn 400mH af in 50″02 en ging zo bijna twee tienden sneller dan tijdens het WK junioren in 2022. Delphine Nkansa maakte één dag na haar opener op de 100m ook haar seizoensdebuut op de 200m.

Twee jaar geleden oversteeg Mimoun Abdoul Wahab zichzelf op het WK junioren in Cali toen hij 50″20 neerzette en zesde werd in de finale van de 400mH. Het daaropvolgende jaar werd een moeilijke noot om te kraken: de jongeling uit Verviers bleef met zijn beste prestatie anderhalve seconde verwijderd van zijn record. Het zomerseizoen van 2024 is nog maar net begonnen, maar Abdoul Wahab – intussen eerstejaarsbelofte – is duidelijk helemaal terug.

Afgelopen weekend kon hij zijn PR al ruiken toen hij op de Franse interclub 50″21 liet noteren. Vijf dagen later was het na twee jaar wachten eindelijk wel prijs: in Oostenrijk, op de Liese Prokop Memorial, haspelde Abdoul Wahab vanuit baan twee zijn wedstrijd af in 50″02. Daarmee komt hij na zijn derde race in zijn nieuwe leeftijdscategorie al op plek zes terecht in de Belgische aller tijdenranglijst bij de beloften. Onder de magische 50 secondengrens duiken is ongetwijfeld het volgende doel. Nog in Sankt Pölten liep Dries Peeters in de andere reeks van de 400mH naar een seizoensbeste 51″54.

In Fontainebleau kwam Delphine Nkansa in actie op de 200m. Nadat ze één dag eerder met 11″35 opende over 100m had de regerende Europese beloftenkampioene op vrijdag genoeg aan 23″41 om te winnen op de dubbele afstand. Nolan Vancauwemberghe deed in de reeksen 13″73 over zijn 110mH en won de finale door nog drie honderdsten sneller te gaan. Daarmee bleef hij dicht in de buurt bij zijn persoonlijke besttijd van 13″66. In Cyprus kon 800m-loopster Vanessa Scaunet nog geen vervolg breien aan de 2’03″83 die ze vorige week bij haar eerste wedstrijd neerzette. Scaunet moest genoegen nemen met 2’06″92.

Foto: Jeroen De Meyer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in