Alexander Doom heeft op het WK indoor in Glasgow indruk gemaakt tijdens de halve finales van de 400m. De nummer twee aller tijden begon als tweede aan de laatste ronde. Hoewel een plaats bij de eerste drie recht gaf op een plaats in de finale, stormde Doom naar voor. Hij won met overmacht zijn reeks en verbeterde zich gevoelig tot 45″69.

We kennen de eerste Belgische finalist op dit WK indoor: Alexander Doom. De Belgian Tornado liet een stevige indruk na in de halve finale van de 400m. De eerste 200m werkte hij gecontroleerd af in tweede stelling. Daarna gaf Doom wat gas bij. Hij plaatste een tussensprint en kwam aan de kop van de wedstrijd terecht.

De poulain van Philip Gilson hield niet in en stormde naar een nieuwe besttijd van 45’69. Doom trok naar Glasgow met 45″89 achter zijn naam en verstevigt zijn tweede plaats op de Belgische ranking aller tijden dus nog wat meer aan. Kan hij morgen het BR van Julien Watrin (45″44) benaderen en zich in de medaillestrijd mengen? Doom moet alleszins vertrouwen getankt hebben want hij trekt als tijdsnelste naar de finale.

Foto: Erik Van Leeuwen

Alexander Doom: “Een medaille? Ik ben niet de man om dat uit te spreken, maar…”

“In de eerste 200m liep ik bijna op reserve, ik was zeker dat ik er nog over kon. Daarna deed ik goed de deur dicht en in de laatste rechte lijn ging het nog heel vlot. Julien Watrin heeft me een berichtje gestuurd om te zeggen dat ik zijn BR (45″44; red.) mag pakken als het kan, maar daar ben ik niet mee bezig. Voor het seizoen ging ik niet eens individueel deelnemen en nu sta ik in een WK-finale met zes. Mooier kan bijna niet, voor morgen zien we wel. Dit topseizoen had ik niet zien aankomen, we hebben niet eens zo specifiek toegewerkt naar dit moment.” Als tijdsnelste kan Doom bijna niet onder de status van medaillekandidaat uit. “Als ik zie wat de anderen gelopen hebben en dat ik de snelste chrono heb staan… Ik ben niet de man die uitspreekt dat hij een medaille gaat pakken, maar ik weet wat mij te doen staat.”

Met ook nog twee estafettewedstrijden in het verschiet, lijkt het programma van Doom loodzwaar te gaan worden: “We gaan eerst zien hoe ik morgen de finale verteer, daarna zal ik eens met Jacques (Borlee; red.) moeten babbelen. Voor mij zou het niet slecht zijn als ik de reeksen met de Tornado’s zou kunnen overslaan. Maar voor alle duidelijkheid, die beslissing ligt bij Jacques.”

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in