Femke Bol heeft tijdens het NK in Apeldoorn voor een nieuwe stunt gezorgd. Het Nederlandse supertalent dook op de 400m onder haar één jaar oude wereldrecord. Haar nieuwe toptijd bedraagt 49″24.

De tickets voor de slotdag van het NK atletiek in Apeldoorn waren twee weken geleden al allemaal de deur uit. Een zeldzaam optreden op eigen bodem van Femke Bol zat daar zonder twijfel voor veel tussen. De godin van de Nederlandse atletiek verbeterde vorig jaar tijdens nog het NK het wereldrecord op de 400m en liet de voorbije weken al blijken opnieuw in wereldrecordvorm te zitten.

Tijdens de reeksen van gisteren jogde Bol al naar snelle 50″55, maar dat was slechts een opwarmertje. Bol ging tijdens de finale een pak sneller van start en kon voor Lieke Klaver aan de laatste ronde beginnen. Klaver klampte de eerste 200m nog wel aan, maar dat bleef de vice-wereldindoorkampioene niet dulden. In de laatste ronde koos Bol het hazenpad en wervelde ze naar een verbetering van haar eigen wereldrecord met twee honderdsten. Met 49″24 staat Bol nu drie keer in de top vijf aller tijden. Klaver verbeterde zich eveneens tot 50″10. Cathelijn Peeters vervolledigde het podium met 52″08, amper een zucht boven haar persoonlijk record van tijdens de reeksen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in