De laatste manche van de Energyvision CrossCup leidde de Belgische crossers naar Diest. Guillaume Grimard verdedigde met succes zijn leidersplaats in de algemene rangschikking, al moest hij de overwinning en de Vlaamse titel aan Nicolaï Saké laten. De korte cross was een prooi voor Ziad Audah die daarvoor Ruben Verheyden aftroefde.

Het doek viel over het Energyvision CrossCup-seizoen 2023-2024 met de cross in Diest. Klassementaanvoerder Guillaume Grimard zou onder meer bestookt worden door Nicolaï Saké, Marco Vanderpoorten en een aantal Britse atleten. Het verschil in het klassement tussen Grimard en Saké was ruim. Bij een overwinning van Saké moest Grimard al vierde eindigen om zijn eerste plaats nog kwijt te spelen.

De drie Belgische favorieten namen de koers al snel in handen en het duurde niet lang voor de definitieve volgorde tot stand kwam. Saké voelde zich kiplekker op het zware parcours en opende een kloofje. Vanderpoorten volgde wat verderop en had op zijn beurt een voorsprong richting Grimard. De DCLA-man had dus geen overschot meer, al vormde alleen een Britse atleet nog kortstondig een bedreiging voor zijn derde plaats. Zonder resultaat weliswaar, de vroege verschillen hielden stand tot op het einde. Dat betekende dat de eindzege naar Grimard ging en de Vlaamse titel naar Saké. Noah Konteh kwam binnen als eerste belofte.

Foto: Jolien De Bock

Ziad Audah wilde op de kortere afstand de leidersplaats van Ruben Verheyden onder vuur nemen. De twee scheurden zich snel los en het was Audah die in de laatste honderden meters nog het meeste overschot had. Hij won de sprint en fietste zo het gaatje van twee punten in het eindklassement dicht. In alle categorieën krijgt de CrossCup dus een nieuwe naam op de erelijst. Arno De Feyter was de nummer twee in het Vlaams Kampioenschap, voor Lennert Dewulf. Maxime Delvoie van CS Dyle finishte tussen hen in.

Foto: Jolien De Bock

Ben je gepassioneerd door atletiek en wil je meewerken aan het verspreiden van het allerlaatste atletieknieuws? Lees hier hoe jij ons kan versterken!