Némo Rase heeft tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen het Belgisch juniorenrecord op de 60m horden bijgesteld. De USBW-atleet had in Liévin amper 7″67 nodig om zijn hindernissen te overbruggen. Dat is één honderdste sneller dan de vorige recordtijd.

Er was een tijd dat Thomas Carmoy het hoogspringen met succes combineerde met het hordelopen. Zijn Belgisch indoorrecord bij de junioren was daar het ultieme bewijs van. ‘Was’ inderdaad, want de Carolo zag vandaag zijn nationaal record afgesnoept worden. De schuldige is de vice-Europese scholierenkampioen van 2022 op de 110m horden. Némo Rase voltooide zijn eerste 60m horden van het seizoen in een nieuwe recordtijd van 7″67. Daarmee doet hij één honderdste af van de tijd van Carmoy en is hij nog maar de tweede junior ooit die de 7″80-barrière sloopt. Wereldwijd deden dit jaar amper drie junioren beter.

De wedstrijd kan u hieronder bekijken.