Pieter Sisk heeft enkele uren mogen genieten van zijn tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden op 800m, maar is nu zijn plaats alweer kwijt. Enkele momenten na zijn krachttoer in Apeldoorn, verscheen Eliott Crestan aan de startlijn in Nantes. Crestan dook er voor het eerst in zijn carrière onder de 1’46 op een indoorpiste en gaat Sisk zo weer voorbij. De nummer drie van het EK indoor heeft daardoor ook het tweede en laatste ticket voor het WK indoor beet.

Daarnet kon u hier nog lezen dat Pieter Sisk dankzij zijn 1’46″10 in Apeldoorn oprukte naar de tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden. Ondertussen heeft Sisk weer een plaats moeten inboeten. De schuldige? Een ontketende Eliott Crestan die hard tekeer ging in Nantes.

De bronzen medaillewinnaar van het EK indoor in Istanbul zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. Hij liet zijn kompanen meer dan twee seconden achter zich en klokte zelf af na 1’45″96, net onder het WK-minima van 1’46″00. Na Tibo De Smet, die al geplaatst was op basis van zijn tijden van vorig jaar, is Crestan de tweede Belg die zich op deze afstand kwalificeert. Per discipline mogen slechts twee landgenoten deelnemen.

Met dit persoonlijk record bezet Crestan opnieuw de tweede plaats op de Belgische ranglijst. Hij is nog maar de tweede Belg ooit die op een indoorbaan de 1’46-barrière sloopt. Het brengt hem voorlopig ook naar de top van de wereldjaarranglijst.

1 REACTIE

  1. Toch logisch dat Tibo De Smet zijn Bk 800m afzegd….. Hij gaat toch geen,, Haas,, zijn voor Sisk…. En zijn ticket tot deelname aan de belangerijkste kampioenschappen… verspelen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in