Een handvol Belgen trok op zaterdag naar het Duitse Dortmund om er hun seizoen op gang te trappen. Kobe Vleminckx was meteen op de afspraak en klokte een persoonlijk record op de 60m. Naomi Van den Broeck verwees in Oslo haar besttijd op de 200m shorttrack eveneens de prullenbak in. Tenslotte trok ook Elien Vekemans met haar polsstok naar Frankrijk waar ze haar beste seizoensopener ooit noteerde.

We naderen stilaan het einde van januari en dat betekent voor de toppers vaak het einde van de winterstage en de aftrap van het indoorseizoen. Kobe Vleminckx heeft zijn start daarbij niet gemist. De sprinter klokte in zijn eerste 60m van het jaar meteen een klein PR van 6″63. Ook in de finale bleef hij nog net onder de 6″70, al moet het voor het WK in Glasgow (6″58) nog wat sneller. Ward Merckx, Belgisch kampioen op de 60m, was net iets minder goed op dreef dan zijn compagnon bij de Belgian Falcons. Merckx bleef met 6″85 bijna twee tienden boven zijn PR.

Op de 400m sneuvelden voorlopig geen records. Imke Vervaet werkte de dubbele baanronde af in 54″10, ruim een tel boven haar PR. Christian Iguacel kon met 47″74 evenmin voor een stunt zorgen. Voor het eerst in haar carrière zocht Vanessa Scaunet de indoorpiste op voor een 1500m. Met een bescheiden 4’29″66 was dat voorlopig zonder het gewenste effect.

Ook in het Noorse Oslo was er bedrijvigheid. Naomi Van den Broeck werkte er voor het eerst in vier jaar een 200m af. Met 23″89 dook ze voor het eerst in zaal onder de 24 seconden. Op de Star Perche verscheen Elien Vekemans op het appel. De DCLA-atlete liet met 4m33 in het polsstokspringen haar beste seizoensopener ooit optekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in