Tijdens de tweede ochtendsessie van het EK beloften in Espoo kwamen vier Belgen in actie in de voorrondes. Yanla Ndjip-Nyemeck en Elie Bacari stootten door naar de halve finales op de hoge horden en Nina Hespel deed hetzelfde op de lage horden. Yorunn Ligneel kwalificeerde zich in het hoogspringen voor de finale.

Als eerste van de Belgen kwam Nina Hespel in actie tijdens de reeksen van de 400mH. Hespel liep lang aan de leiding tot ze in de laatste rechte lijn bijgehaald werd door de Oekraïense Mariya Buryak. Niet geholpen door de loting zette ze vanuit baan één 58″66 neer maar met een tweede plaats mag Hespel verder naar de halve finale op zaterdag om 10u50. Yorunn Ligneel deed het goed in de kwalificaties van het hoogspringen en liet geen enkele gemiste poging noteren. 1m81 was voldoende en daarmee kwam Ligneel foutloos tot op 4cm van haar persoonlijk record. Haar finale begint zondag om 15u50.

Op de hoge horden had België zowel bij de mannen als bij de vrouwen een ijzer in het vuur. Elie Bacari werd tweede in zijn reeks dankzij een tijd van 13″84, een dik tiende boven zijn PR maar gezien de tegenwind een mooie prestatie. Yanla Ndjip-Nyemeck werd eveneens tweede en had genoeg aan 13″28. Eén van de favorieten voor de eindwinst, de Slovaakse Viktória Forster, struikelde en overleefde de reeksen niet. De halve finales vinden op vrijdagnamiddag plaats vanaf 17u.

2 REACTIES

 1. Beste,

  In dit land wordt enkel voetbal, wielrennen en veldrijden en bij uitzondering eens een andere sport op TV uitgezonden en van de rest mogelijks een zeer beknopte samenvatting.
  Op een andere zender wordt bijna dagelijks Darts uitgezonden.

  Nacht van Atletiek , dat is meestal een samenvatting en de Memorial , daar hebben we wat meer geluk.
  Er zij zoveel interessante atletiek meetings maar er wordt nooit iets uitgezonden.
  Momenteel is het EK voor belofte bezig en er is op geen enkele zender iets te vinden.
  En op Sporza is er enkel verslaggeving van internationale atletiek kampioenschappen , tijdens de wedstrijden, als er Belgen meedoen.
  WAT JAMMER!
  Het zou misschien de jeugd kunnen stimuleren deze mooie sport te gaan beoefenen.

  Met zwemmen is het zo mogelijk nog erger gesteld.

  En zo zijn er waarschijnlijk nog heel wat sporten.

  Ik begrijp dat het niet mogelijk is om alle sporten evenveel aandacht te geven maar zo is het toch echt wel pover.
  Kan de VRT geen sportzender uit de grond stampen…
  Niet alle mensen kunnen langs de pleinen gaan staan om te supporteren en al zeker niet in het buitenland. Daar is een ticket bemachtigen al een huzarenstuk en peperduur…

 2. Inderdaad,het is absoluut zo dat er meer aandacht moet komen voor o.a.atletiek maar ook voor basketball,volleyball zwemmen enz..,kortom echte sporten.Waarom toch die urenlange reportages over wielerwedstrijden (van vandaag op morgen een vrijwel dopingvrije sport geworden,zo lijkt het wel),die avondvullende dartsevenementen waarvoor je half obese en moet zijn om te mogen deelnemen en die stabiele arm kunt ontwikkelen.Ze mogen het hebben,hoor, maar dan oo hun eigen TV kanalen ,niet op de main stream kanalen

Reacties zijn gesloten.