Jolien Boumkwo heeft in Sittard haar eigen Belgisch record outdoor verbeterd door de kogel 17m16 ver het veld in te stoten. Na een winter met drie Belgische records indoor, waarvan het meest recente op 17m87 staat, knoopt Boumkwo nu ook outdoor aan met haar allerbeste vorm. Het record is symbolisch omdat Boumkwo in de tussentijd stopte met topsport en een comeback maakte. In haar tweede carrière is Boumkwo nu dus ontegensprekelijk sterker dan in haar eerste.

Het voorbije indoorseizoen was het drie van de vijf wedstrijden raak. Jolien Boumkwo verbeterde tot drie keer toe het Belgisch record in het kogelstoten. De werpster van VAC, die enkele jaren de sport vaarwel zegde en op 28-jarige leeftijd opnieuw begon, zag haar sterk indoorseizoen zelfs beloond worden met deelname aan het EK indoor in Istanboel. Het was meteen haar eerste internationaal kampioenschap sinds 2016.

Outdoor vloog de kogel voorlopig nog niet voorbij de zeventien meter, maar daar kwam vandaag verandering in. In het Nederlandse Sittard zette Boumkwo in haar eerste poging meteen 17m16 neer. Ze voegde daarmee zeven centimeter toe aan haar acht jaar oude Belgisch record. Nadien kwam ze met 16m84 en 16m72 nog twee keer opnieuw in de buurt van deze grens.

Boumkwo lijkt opnieuw vertrokken. Indoor kwam ze al tot 17m87, dus het zou zeker niet het laatste Belgische record van haar hand kunnen zijn. Volgende week vertegenwoordigt de specialiste in het kogelstoten ons land op deze discipline tijdens de European Team Championships in Silesia waar ze op stevige concurrentie kan rekenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jolien Maliga Boumkwo (@jolienboumkwo)