Anne Zagré zien we terug in de halve finale van de 60m horden op het EK indoor in Istanboel. De hordeloopster kende een wisselvallig seizoen, maar presteerde vandaag op niveau. Met 8″13 bleef ze namelijk maar twee honderdsten boven haar seizoensbeste. Dat bleek uiteindelijk voldoende om door te stoten met de snelste verliezende tijden.

Anne Zagré kan opgelucht ademhalen. De specialiste van de hoge horden is erbij in de halve finales van het EK indoor. Zagré maakte het nog wel enigszins spannend door niet bij de eerste drie in haar reeks te finishen en dus geen rechtstreeks ticket naar de volgende ronde mee te grissen.

Met een vierde plaats in 8”13, amper twee honderdsten boven haar seizoensbeste, had Zagré nog wel een goede kans om met de verliezende tijden door te stoten. Ze klokte uiteindelijk de derde van de vier verliezende tijden die recht hadden op de volgende ronde.

De halve finale vindt morgen plaats. De Nederlandse Nadine Visser zien we daar al zeker terug. Zij klokte met 7”88 de snelste tijd van alle deelnemers.

“In halve finale proberen mijn beste wedstrijd van het seizoen te lopen”

“Deze chrono is goed. Ik ben tevreden. Ik hoop in de halve finales mijn beste tijd van het seizoen neer te zetten. Ik moet straks mijn wedstrijd nog eens bekijken om te zien hoe het gegaan is, maar ik denk niet dat ik echt foutjes heb gemaakt. Het ontbreekt me nog een klein beetje aan frequentie misschien. De aanpak onder Carole (Bam; red.) is wel helemaal anders dan vroeger. Ik doe veel meer volume, veel meer herhalingen. Het is een groot verschil.”