Ben Broeders heeft zijn indoorseizoen op een meer dan degelijke manier geopend. In het Duitse Cottbus vloog de Belgische recordhouder over 5m72. Vervolgens flirtte de vijfde van het afgelopen WK in zaal met een nieuw BR van 5m82. Het mocht niet zijn voor Broeders, die zijn eerste competitie afwerkte nadat hij in oktober een trainerswissel doorvoerde.

De ‘Internationales Springer-Meeting’ in het Duitse Cottbus mag gerust een traditie genoemd worden. De indoormeeting op Duitse bodem combineert hoog -en polsstokspringen in een omgebouwde sporthal. Ben Broeders heeft goede herinneringen aan die hal en net daarom maakte onze landgenoot vandaag zijn terugkeer in competitie. Die goede herinneringen kwamen meteen bovendrijven, want de Belgische recordhouder in het polsstokspringen wipte probleemloos over 5m40, 5m60 en 5m67.

Opmerkelijk was vooral het sprekend gemak waarmee Broeders telkens over de lat wipte. Op 5m72 moest de atleet van DCLA een tweede keer proberen, mét succes. Vervolgens paste hij voor 5m77, om meteen jacht te maken op een nieuw BR van 5m82. Tot twee keer toe ging Broeders door zijn stok. In zijn derde en laatste poging kwam de 27-jarige atleet aardig in de buurt. Voor Broeders was het zijn eerste competitie sinds hij een trainerswissel doorvoerde. Sinds oktober traint de polsstokspringen namelijk onder de hoede van de ouders van wereldrecordhouder Mondo Duplantis. Zijn trainers waren niet van de partij in Cottbus, maar manager Marc Osenberg gaf de nodige instructies aan onze landgenoot.

De zege in Cottbus ging naar voormalig wereldkampioen Sam Kendricks. De Amerikaan wipte als enige over 5m82. In het hoogspringen bij de vrouwen ging de zege naar Yaroslava Mahuchikh met een sprong over 1m98. De wereldkampioene in zaal vloog ei zo na over 2m02.