Thomas Carmoy heeft zich op het EK in München geplaatst voor de hoogspringfinale. Hij moest daar maar drie sprongen voor afwerken. Het volstond om over 2m21 te gaan om richting finale te mogen.

Voor rechtstreekse kwalificatie was 2m28 vereist in München, maar ook top twaalf volstond. De wedstrijd begon uitstekend voor Carmoy, die foutloos was op 2m12, 2m17 en 2m21. Enigszins verrassend waren de kwalificaties daarna al afgelopen. Zich uitsloven was dus allesbehalve nodig voor Carmoy. Er bleken slechts twaalf atleten 2m21 te hebben geklaard bij hun eerste poging en dus was het niet nodig nog in actie te komen op 2m25.

Donderdag zien we Carmoy terug in de finale.

“Veel vermoeidheid heb ik niet opgedaan en dat is belangrijk met oog op de finale”, vertelde Carmoy na afloop. “Een echte verrassing is het voor mij niet dat 2m21 volstaat voor de finale. Misschien had ik eerder 2m25 verwacht, maar verbaasd ben ik niet. Zelf had ik wel op 2m25 willen springen voor het vertrouwen, maar het zal voor in de finale zijn. Morgen kan ik eventueel nog een kleine training doen om nog wat extra vertrouwen te tanken.”
Wie weet kan Carmoy in de finale in de buurt van het podium komen. “Ik wil in de eerste plaats honderd procent geconcentreerd zijn en alles geven wat ik in mij heb”, klonk het. “Alles is mogelijk, maar het zal op details aankomen. Ik hoop rond mijn persoonlijk record (2m27, red.) uit te komen en dan moet ik bij de eerste zes kunnen eindigen. Een medaille zou uitzonderlijk zijn, maar daar ga ik me niet op concentreren. Op het EK indoor vorig jaar had ik ook geen medaille verwacht, en toch stond ik op het podium. Soms presteer je beter als je niet te veel verwacht. De sfeer in het stadion kan alvast helpen. Die is ongelofelijk, en ik ben iemand die beter springt met luide aanmoedigingen.”