Camille Laus heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter op het EK in München. Ze stootte door met de verliezende tijden. Haar collega Belgian Cheetah Naomi Van den Broeck overleefde de eerste ronde niet.

De eerste drie van elke reeks mochten naar de finale, samen met de drie snelste verliezers. De twaalf snelste atleten, waaronder Cynthia Bolingo, waren vrijgesteld van de eerste ronde.

Camille Laus vertrok in de tweede reeks vanuit baan 8. Ze eindigde na een sterke laatste rechte lijn als vierde in die reeks in 51″91, niet ver boven haar seizoensbeste van 51″77. Ze moest afwachten of haar chrono volstond om door te stoten met de verliezende tijden. Dat bleek ruim het geval te zijn. Laus zette de zevende tijd van alle deelnemers in de reeksen neer.

Naomi Van den Broeck werd in de derde reeks in baan 1 ingedeeld. Na 200m werd het duidelijk dat het moeilijk zou worden voor Van den Broeck. De Belgische kampioene zakte in de laatste rechte lijn terug naar de voorlaatste plaats. Met 52″80 bleef ze ruim één seconde boven haar PR en seizoensbeste. Voor een plaats in de halve finale was minstens 52″52 nodig.

We zagen een tevreden Laus terug in de mixed zone. “Ik heb mijn race goed uitgevoerd. Deze keer ben ik niet te traag gestart en op het einde kon ik nog een tandje bijsteken. Daartussen was er nog fase waarin ik iets te veel ontspande, maar ik ben supergelukkig met deze prestatie. Het is moeilijk geweest dit seizoen, dus hier had ik op voorhand voor getekend. In de halve finale hoop ik mijn seizoensbeste te verbeteren en vooral te bewijzen dat ik twee sterke wedstrijden na elkaar in de benen heb.”

Van den Broeck was logischerwijs minder in haar nopjes. “Ik ben ontgoocheld. Na 150m kende ik een moeilijk moment. Ik heb mij nog proberen herpakken, maar op het einde ging het licht uit. Ik werd ziek net voor het WK, maar achter dat excuus wil ik mij niet verstoppen. Misschien had ik het na Eugene iets rustiger moeten aandoen en wat minder moeten trainen.”

Naomi Van den Broeck – Foto: Jeroen De Meyer