Ben Broeders heeft zich op het WK in Eugene vlot geplaatst voor de finale van het polsstokspringen. Voor rechtstreeks kwalificatie was 5m80 vereist, maar uiteindelijk bleek 5m75 genoeg.

Broeders verscheen duidelijk met vertrouwen aan de start, want hij paste op 5m30 en ging meteen naar 5m50. Die hoogte klaarde hij zonder problemen. Ook 5m65 lukte bij de eerste poging, maar daar liet hij de lat wel trillen. Niet zo verwonderlijk, want de draaiende wind maakte het behoorlijk moeilijk. Slechts vijf atleten klaarden 5m65 bij hun eerste beurt. Op dat moment zag het er al erg rooskleurig uit, maar de nationale recordhouder moest wel nog aan de bak op 5m75. Daar rateerde hij zijn eerste poging, maar ging er vlotjes over bij de tweede beurt. Finale: check.

Voor onze landgenoot is het zijn tweede finale op een WK in openlucht. In 2019 was Broeders goed voor een 12de plaats. Eerder dit jaar werd de Belgische recordhouder van DCLA nog vijfde op het WK in zaal. De grootste namen bereikten de finale, maar we namen wel afscheid van Rutger Koppelaar, Thibault Collet, Piotr Lisek en Kurtis Marschall. De finale volgt in de nacht van zondag op maandag.