De halve finales van de 400 meter horden zijn het eindstation geworden voor Paulien Couckuyt op het WK atletiek in Eugene. Ze finishte als vijfde in haar halve finale, terwijl alleen de top twee rechtstreeks naar de finale mocht.

Couckuyt kwam in de eerste van drie halve finales terecht en vertrok vanuit baan acht. Ze startte opnieuw als een raket en lag even in tweede stelling, maar in het slot werd het opnieuw lastig. Ze liep uiteindelijk als vijfde binnen in 55″42. Alleen de eerste twee van elke halve finale mochten samen met de twee snelste verliezers naar de finale. Exit Couckuyt dus, die wel een verstoorde voorbereiding kende door een coronabesmetting.

De reekswinst ging in de halve finale van de Belgische recordhoudster naar de Amerikaanse titelverdediger Dalilah Muhammad in 53″28. De tijd van Couckuyt bracht haar uiteindelijk op plaats negentien over de drie halve finales heen.

“Ik was er helemaal van overtuigd dat ik onder de 55 seconden ging lopen en mikte zelfs op de finale”, zei Couckuyt na afloop. “Dus dit is een grote ontgoocheling. Ik voelde me sterker en had meer overtuigingskracht dan gisteren, maar heb alles verbrod op de achtste horde. Ik nam die met mijn verkeerde been en sprong een gat in de lucht. Dat heeft mij veel tijd gekost. Als je die tijd wegdenkt, loop ik een mooie tijd. En als je mijn vier maanden gesukkel met blessures en mijn coronabesmetting wegneemt, dan zeker.”

Couckuyt heeft altijd gezegd dat het EK haar grote doel was. Het moment van het seizoen moet dus nog komen, in augustus in München. “Eugene is voorbereiding op het EK, maar dit blijft wel een WK, dus ik had meer willen laten zien. Ik ben hier de negende Europese, dat moet tegen München nog minstens één plaatsje beter”, besloot ze.