Eliott Crestan heeft op het WK in Eugene de kwalificaties van de 800 meter niet overleefd. Hij finishte als vierde in zijn reeks, terwijl alleen de top drie rechtstreeks doorstootte. Zijn chrono was onvoldoende om met de snelste verliezers verder te gaan. Met zijn recente stressfractuur in het achterhoofd liep hij wel een meer dan degelijke wedstrijd.

De eerste ronde werd in zes reeksen afgewerkt, zonder World Leader Max Burgin overigens, die geblesseerd is. Crestan kwam in de derde serie terecht. Hij ging aanvankelijk goed mee voorin, liet zich daarna wat wegzetten, maar had nog een sterk slot in de benen.

Crestan liep uiteindelijk als vierde binnen in zijn reeks, in 1’46″61. De Marokkaan Moad Zahafi werd de reekswinnaar in 1’46″15. Alleen de top drie mocht rechtstreeks door, samen met de zes snelste verliezers. Na de vijfde van zes reeksen was het duidelijk dat het einde verhaal was voor Crestan. Hij liep uiteindelijk de 20e chrono over alle reeksen heen.

“Mijn eindschot was goed”, zei Crestan na afloop. “Maar helaas net niet goed genoeg om door te stoten. Dat is wat frustrerend, want ik ben naar hier gekomen om een ronde te overleven. Met mijn niveau ben ik wel tevreden. Wat ik absoluut wilde vermijden was om hier als een toerist allerlaatste te worden, maar daar was geen sprake van. Dit is een goed teken met oog op München, maar er is nog altijd werk aan mijn snelheid. Drie weken geleden liep ik een 200 meter voluit in 28 seconden, nu is dat al 24 seconden. In aanloop naar het EK loop ik nog een 400 meter, maar het zal vooral hard trainen worden.”