Het coronavirus houdt lelijk huis in de aanloop naar het WK in Eugene. Twee landgenoten hebben de afgelopen dagen positief getest. Voor Thomas De Bock betekent die positieve test mogelijk een einde aan zijn Amerikaans avontuur. Blijft hij de komende dagen positief testen, dan verschijnt hij niet aan de start van de marathon op 17 juli. Paulien Couckuyt bleef dan weer langer op de stageplaats in Irvine. Morgen reist de Belgische recordhoudster op de 400m horden af naar Eugene. 

Voor Paulien Couckuyt en Thomas De Bock is de aanloop naar het WK in Eugene er een met extra stress. Beide atleten zitten in quarantaine nadat ze positief hebben getest op het trainingskamp in Irvine. In het geval van De Bock tikt de klok genadeloos. Hij moet een negatieve test kunnen voorleggen met het oog op de marathon van zondag. Lukt dat niet, dan verliest de 30-jarige landgenoot zijn startrecht.

Voor Couckuyt is er nog iets meer ademruimte. De Belgische recordhoudster op de 400m horden begint pas volgende week dinsdag aan haar WK op de lage horden. Met de Belgian Cheetahs komt ze op de 4x400m nog later in actie. Of er nog meer besmettingen zijn binnen de Belgische delegatie is voorlopig onduidelijk.