Gisteren was Delphine Nkansa nog goed voor de tweede prestatie aller tijden op de 100m. Vandaag deed Nkansa op de Franse beloftekampioenschappen in Albi er nog een schepje bovenop. De 20-jarige atlete van RESC snelde in de 200m naar een chrono van 23″03, twee honderdsten onder de EK-limiet én de vijfde prestatie aller tijden door een landgenote. 

Na haar knalprestatie op de 100m vrijdag nam Delphine Nkansa in het Franse Albi op zaterdag de 200m voor haar rekening. Op de Franse beloftekampioenschappen liet de atlete van RESC zich opnieuw gelden. Nkansa knalde naar een knap PR van 23″03. Met die tijd verzekert ze zich van een rechtstreeks ticket naar het EK in München. Op de Belgische ranglijst aller tijden springt ze van de 12de naar de vijfde plaats.

Nkansa is een volledig nieuwe naam in de Belgische atletiekwereld. De afgelopen jaren bracht de atlete die nog altijd 21 moet worden door in Portugal en Frankrijk. Vorig jaar bedroegen haar PR’s op de 100m en 200m nog respectievelijk 11″69 en 24″41. Van die tijden is geen sprake meer anno 2022.