Ben Broeders heeft de smaak te pakken! In het Duitse Merzig vloog de Belgische recordhouder over 5m85, vier centimeter boven zijn beste sprong ooit en dus ook goed voor een verbetering van zijn eigen BR. De 26-jarige atleet was al zeker van deelname aan het WK en EK, maar mag op beide kampioenschappen méér dan gewoon de finale ambiëren.

Dat Ben Broeders in bloedvorm verkeerde, bewees onze landgenoot de afgelopen weken al met knappe resultaten op diverse meetings. Het was gewoon wachten op die ene wedstrijd waarin de puzzelstukjes samenvielen om richting 5m80, of meer te gaan. Dat gebeurde zaterdagavond ook in het Duitse Merzig. Broeders begon aan zijn competitie op 5m40 met een geslaagde poging. Op 5m60 werd het even bibberen, al kende hij in zijn derde poging weinig problemen.

Daarna ging het snel voor de beste Belg ooit, aangezien hij na een gelukte eerste poging op 5m75 meteen voor 5m85 opteerde. Daar was een geldige reden voor, want onze noorderbuur Menno Vloon was in zijn eerste poging over 5m80 gevlogen. Broeders had een antwoord klaar om u tegen te zeggen, want onze landgenoot vloog meteen over 5m85, een verbetering van zijn BR met maar liefst vier centimeter! Het duo probeerde vervolgens nog om 5m90 aan te vallen, zonder succes.

Met 5m85 is Broeders gedeeld derde op de jaarranglijst wereldwijd. Hij moet alleen zijn maatje Mondo Duplantis en Amerikaan Chris Nilsen voor zich dulden.

https://twitter.com/QuintenLafort/status/1535700907547152386