De polsstokspringers hebben er een dagje op moeten wachten om aan hun Diamond League in Doha te beginnen, maar op zaterdagavond mochten zij ook aan de bak. Onze landgenoot Ben Broeders was goed wakker en legde tot en met 5m71 een knap parcours af. Het zou hem een derde plaats opleveren. Mondo Duplantis heerste en vloog als enige over 6m02.

De hevige wind teisterde de Diamond League van Doha in die mate dat de polsstokcompetitie verschoven werd naar een locatie in zaal op zaterdag. Ben Broeders begon méér dan degelijk met een gelukte poging op 5m41. Na een schoonheidsfoutje op 5m51 bleef hij foutloos tot en met 5m71. Dat laatste zou hem wel eens een knappe ereplaats kunnen opleveren, aangezien zijn rechtstreekse concurrenten meer missers lieten optekenen. Op 5m81 was het einde verhaal voor Broeders, al ging slechts één man hoger.

Mondo Duplantis kwam voor de zevende keer dit jaar in actie én voor de zevende keer vloog het Zweedse fenomeen over zes meter. Met amper drie sprongen was de buit binnen in Doha voor Duplantis dankzij gelukte pogingen op 5m61, 5m81 en 6m02. KC Lightfoot werd tweede. Voor Ben Broeders was Doha niet alleen een geslaagde test, maar ook een belangrijke opstap naar de komende Diamond Leagues.