Voormalig topsprintster Kim Gevaert mocht vandaag haar eerste persconferentie leiden als meeting director voor de Allianz Memorial Van Damme. Gevaert, die Cédric Van Branteghem opvolgt, laat zich goed omringen. Al geeft de olympische kampioene van 2008 wel toe dat het wennen was aan haar nieuwe rol. 

11 keer kwam Kim Gevaert in actie op de Allianz Memorial Van Damme. Geen enkele atleet deed het haar ooit voor én vandaag de dag is Gevaert de vrouw die aan het roer staat van de enige Wanda Diamond League-meeting in de Benelux. “Al ken ik de Memorial en de atletiekwereld goed, toch was het een beetje een sprong in het onbekende toen ik het aanbod om meetingdirecteur te worden aannam”, vertelde ze woensdag bij de lanceringspersconferentie van de 46ste Memorial.

Gevaert laat zich goed omringen en kijkt volop uit naar de aanloop richting 2 september. “Ik ben in een zeer goed en geolied team terechtgekomen dat me uitstekend begeleidt en waar ik op korte tijd veel van opsteek over de organisatie van de meeting. Ik merk dat ik ook heel wat elementen kan aanwenden die ik eigenlijk al sinds mijn actieve carrière en ook daarna gebruikt heb, zoals contacten met sponsors, overleg met diverse instanties, … Ik denk dat we aan de vooravond van de start van een nieuw Diamond League-seizoen al een mooie basis hebben voor de 46ste editie.”