Isaac Kimeli moet helaas forfait geven voor de finale van de 3.000m op het WK indoor in Belgrado. Kimeli kreeg in de slotfase van de derde van drie reeksen op de 3.000m te kampen met last aan de hamstring. Een check-up bij de teamdokter Roel Parys bracht een scheurtje van drie centimeter aan het licht. Kimeli neemt in samenspraak met de medische staf het zekere voor het onzekere door niet aan de start te verschijnen. De vice-Europese kampioen op de 3.000m wil namelijk zijn zomerseizoen niet in het gevaar brengen.

Het sprookje van de twee Belgische 3.000m-finalisten op het WK indoor in Belgrado was te mooi om waar te zijn. Isaac Kimeli geeft namelijk forfait voor de finale van zondag door een pijnlijke hamstring. Na afloop van de reeksen, waarin Kimeli zich gecontroleerd verzekerde van een finaleplaats, vertelde de atleet in de mixed zone al dat hij behoorlijk wat last had in de slotfase van de wedstrijd. “Ik zat in tweede stelling, maar kreeg plots veel pijn en moest daardoor vertragen. Ik wilde na afloop ook meteen me zo goed mogelijk verzorgen, maar mijn bezoek aan de dokter heeft aangetoond dat ik een scheurtje heb van drie centimeter in de hamstring. Aangezien ik in januari ook al een scheurtje had, wil ik het risico niet nemen om in de finale een zwaardere blessure op te lopen. Het zomerseizoen blijft namelijk het hoofddoel”, aldus Kimeli.

Het scheurtje aan de hamstring is overigens niet op dezelfde plaats waar hij in januari last kreeg. Kimeli kon in de aanloop naar het WK nooit voluit snelheid trainen, waardoor het geen simpele opgave zou worden om zich te verzekeren van de finale. Op ervaring boekte hij dus wel een finaleticket, maar de nasmaak is zonder meer zuur door die blessure. Michael Somers is daardoor de enige Belg die zondag in actie komt tijdens de 3.000m-finale. Vorig jaar won Kimeli op het EK indoor nog zilver na een ongenaakbare Jakob Ingebrigtsen, die in Belgrado de 1500m voor zijn rekening neemt.