Op het WK indoor in Belgrado kon Anne Zagré zich niet plaatsen voor de finale van de 60m horden. Zagré moest bij de eerste twee finishen om rechtstreeks door te mogen, maar kwam als vijfde over de eindmeet. Haar 8″08 volstond evenmin om via de verliezende tijden door te stoten. 

Anne Zagré heeft zich op het WK indoor niet bij de beste acht van de wereld kunnen scharen. Onze landgenote kwam in de eerste van drie halve finales in actie en wist dat ze in de buurt van haar PR van 7″98 zou moeten uitkomen om kans te maken op de finale. Zagré kwam degelijk uit de blokken, al moest ze meteen behoorlijk wat goedmaken op de atlete naast zich die als een raket uit de blokken schoot. Zagré ging goed mee, maar kon het verschil niet maken.

Ze eindigde daardoor als vijfde in 8″08, haar tweede tijd van het seizoen. De atlete kon meteen een kruis maken over de finale. Voor een finaleplaats was 8″00 nodig Zagré kan als 14de van de wereld wel met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

“Indoor was zeker geen hoofddoel, maar toch had ik gehoopt hier beter te doen. Ik maakte niet echt fouten in de halve finale. Het was gewoon niet super. Het was ook mooier geweest mocht ik in de halve finale mijn beste tijd van het seizoen gelopen hebben in plaats van in de reeksen. Dan had ik met een iets positiever gevoel mijn seizoen kunnen beëindigen”, vertelde Zagré achteraf.