De 32-jarige Pool Adam Kszczot heeft besloten om een punt te zetten achter zijn carrière. De 800m-specialist kroonde zich in zijn carrière maar liefst zes keer tot Europees kampioen in die discipline. Outdoor won hij zelfs drie opeenvolgende Europese titels met Zürich, Amsterdam en Berlijn. Kszczot stond ook vijf keer op een WK-podium met een wereldtitel in zaal in 2018 als absoluut hoogtepunt. De atleet kondigde zijn afscheid aan via Instagram. De Pool neemt de komende weken wel nog een aantal indoorwedstrijden voor zijn rekening.

De regerende Europese 800m-kampioen Adam Kszczot zal zijn titel niet verdedigen komende zomer in München. De 32-jarige Pool heeft namelijk besloten om een punt te zetten achter zijn carrière als profatleet. Kszczot was zonder twijfel één van de meest onderschatte atleten van zijn generatie. Het palmares van de Pool is ronduit indrukwekkend. Maar liefst zeven keer stond hij op het podium van EK. Outdoor won hij drie opeenvolgende Europese titels tussen 2014 en 2018. Indoor was hij ook goed voor drie gouden plakken op Europese kampioenschappen.

Ook wereldwijd was Kszczot een kampioenschapsman. Hij stond vijf keer op WK-podiums in zaal en in openlucht. Zijn wereldtitel op het WK indoor in Birmingham in 2018 was zijn grootste triomf. Daarnaast was hij goed voor zeven zeges in de Diamond League én maar liefst 14 titels op Poolse kampioenschappen. “We kwamen elkaar tegen in 2005 en werden plots meer dan vrienden in 2007. Doorheen de jaren hebben we samen veel meegemaakt, zowel ups, als downs maar altijd met opgeheven hoofd. Dankzij dit wondermooie toeval heb ik mijn vrouw leren kennen die me twee fantastische kinderen heeft geschonken. Mijn carrière als atleet mag dan wel eindigen, mijn tweede leven als familie- en zakenman begint nu”, aldus de atleet via Instagram. De komende weken neemt hij wel nog deel aan een afscheidstournee op meerdere grote indoorwedstrijden.