Het programma van de 46ste Allianz Memorial Van Damme krijgt vorm. De Wanda Diamond League maakte namelijk vandaag de diverse disciplines bekend voor de meetings binnen het circuit. Onder meer het polsstokspringen voor mannen, het hoogspringen voor vrouwen én de 400m horden voor mannen keren terug in het programma. Daarnaast maakte de Diamond League ook bekend waar de mysterieuze tweede meeting in China zal plaatsvinden in 2022.

De feestdagen naderen met rasse schreden, maar dat betekent niet dat de Wanda Diamond League stilzit met het oog op volgend jaar. Het meest prestigieuze circuit binnen de atletiekwereld maakte namelijk vandaag de disciplines bekend die per meeting aan bod komen in de aanloop naar de finale in Zürich. Belangrijk nieuws dus ook voor ons Belgen, aangezien de Diamond League op 2 september neerstrijkt in het Koning Boudewijnstadion voor de 46ste Allianz Memorial Van Damme. Vier disciplines van de 45ste editie maken al zeker een terugkeer: de 100m horden, het hoogspringen voor vrouwen, het polsstokspringen voor mannen én de 400m horden voor mannen.

Daarnaast wordt het bij de vrouwen uitkijken naar de 100m, 400m, 1500m, 3.000m steeple en het speerwerpen. Bij de mannen is er ook plaats voor de 200m, 800m, 5.000m, het hinkstapspringen én het kogelstoten. Uiteraard kan de organisatie van de Memorial nog beslissen om proeven toe te voegen aan het programma, weliswaar zonder inzet voor de Diamond Race met het oog op de finale van de Diamond League in Zürich. De kalender voor 2022 ligt (eindelijk) vast, aangezien de mysterieuze meeting in China nu ook een locatie heeft gekregen. Shenzen zal op 6 augustus voor het eerst een Diamond League organiseren. Een week eerder mogen de allerbeste atleten ter wereld ook aan de slag in China, namelijk in de havenstad Shanghai. Op 13 mei gaat de Diamond League van start in Doha.