Golazo heeft de naam van de nieuwe meeting director van de Allianz Memorial Van Damme bekend gemaakt. Voormalig topatlete en olympisch kampioene Kim Gevaert zal Cédric Van Branteghem begin volgend jaar opvolgen. Van Branteghem wordt in 2022 CEO van het BOIC. Gevaert wordt zo de eerste vrouwelijke meeting director van de grootste meeting in eigen land.

Amper twee weken nadat Golazo het afscheid van Cédric Van Branteghem bekend maakte, heeft het bedrijf al een nieuwe meeting director voor de Allianz Memorial Van Damme gevonden. Voormalig topatlete en olympisch kampioene Kim Gevaert komt aan het hoofd te staan van de grootste atletiekmeeting van het land. De sportkoningin nam in het verleden maar liefst 11 keer deel aan de meeting. Vier keer trok ze aan het langste eind voor eigen volk.

De publiekslieveling bleef ook na haar carrière actief betrokken bij de Memorial onder meer als coach van kids clinics of als ambassadeur en gezicht van de meeting tijdens persconferenties. Sinds dit jaar is Gevaert ook ambassadeur van Allianz, de grootste sponsor van de Belgische atletiek en titelpartner van de Memorial. Hierdoor is zij de gedoodverfde opvolger van Van Branteghem aan het hoofd van de enige Diamond League-meeting in de Benelux.

Gevaert: “Klaar om een grotere rol op te nemen”

Rani Rosius en Kim Gevaert – Foto: Quinten Lafort

“Wat een eer! De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt. Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar voor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning”, klinkt het bij Gevaert in een persbericht.

“Met de komst van Kim zetten we bij Golazo onze traditie verder om ex-atleten een actieve rol te geven in het bedrijf. Alleen al uit de atletiek gingen Christophe Impens, Marc Corstjens en Cédric haar voor. Ik ben heel blij dat Kim de uitdaging wil aangaan. We hebben met haar een echte atletiekexperte aan boord, maar ik voel vooral erg veel ambitie bij haar. Ze kan ook terugvallen op een sterk en ervaren organisatieteam dat we de voorbije jaren uitgebouwd hebben”, aldus Golazo-CEO Bob Verbeeck.