Merel Maes heeft het WK voor junioren in Nairobi in schoonheid kunnen afsluiten voor de Belgische delegatie. Maes vloog in de finale van het hoogspringen over 1m84 en schaarde zich zo bij de top vijf op haar allereerste WK. Aangezien de atlete van ACW nog altijd maar 16 jaar is kan de ze de komende jaren nog maar liefs twee keer in actie komen op een WK voor junioren. De zege ging naar Natalya Spiridonova met een sprong van 1m91. België keert naar huis van het WK met één zilveren medaille dankzij Jente Hauttekeete. 

Het WK voor junioren zit erop voor ons land. Op de slotdag van het WK in Nairobi werd het uitkijken naar de nog altijd maar 16-jarige Merel Maes. De scholiere van ACW spoelde haar EK-ontgoocheling alvast door met een finaleticket, al kon ze daarvoor op het nodige geluk rekenen. In de finale leek Maes haar zenuwen onder bedwang te kunnen houden. De deelneemster aan het EK indoor klaarde op haar openingshoogte van 1m75 meteen de klus. Ook op 1m80 en 1m84 kende Maes geen enkel probleem, waardoor een top acht alvast binnen was.

Op 1m87, één centimeter onder haar seizoensbeste, wilde het echter niet langer lukken. Een gelukte sprong over die hoogte had haar een vierde plaats opgeleverd, tenzij ze in haar eerste poging over die hoogte was gegaan. Dan was er mogelijk sprake geweest van een bronzen medaille. Al mag dat absoluut geen verwachting zijn voor een atlete die de komende jaren in principe nog twee keer de kans krijgt om het WK voor junioren voor haar rekening te nemen. Maes legde beslag op de vijfde plek, gevolgd door de Servische Topic. Beide dames zagen het levenslicht in 2005, alle andere finalisten waren minstens één jaar ouder. Het goud ging naar de topfavoriet uit Rusland Natalya Spiridonova met een sprong over 1m91. De Russische vlag mocht die laatste echter niet laten wapperen, aangezien ze onder neutrale vlag uitkomt.