De organisatie van de Allianz Memorial Van Damme heeft een zoveelste grote naam beet met het oog op 3 september. Wereldrecordhouder en olympisch kampioen Karsten Warholm trekt namelijk voor het eerst naar Brussel om de 400m horden voor zijn rekening te nemen. De enige man die ooit onder 46 seconden dook op de lage horden brengt vijf finalisten van Tokio mee naar de Memorial met als grootste concurrenten Alison dos Santos en voormalig eindwinnaar in de Diamond League Kyron McMaster. 

De Allianz Memorial Van Damme heeft na Mondo DuplantisElaine ThompsonDaniel Stahl en Sifan Hassan opnieuw een héél grote naam beet. De Noorse superster Karsten Warholm zal namelijk voor het eerst ooit in het Koning Boudewijnstadion in actie komen tijdens de 400m horden. De man die in Tokio de wereld verbaasde met een waanzinnige 45″94 op de baanronde met hindernissen krijgt in Brussel goed gezelschap. In totaal treden namelijk maar liefst zes finalisten (inclusief Wahrolm) van Tokio aan op de Memorial. Naast de Viking zijn ook onder meer de bronzen Braziliaan Alison dos Santos en Kyron McMaster te bewonderen in onze hoofdstad.

Dos Santos dook tijdens de Spelen voor het eerst onder 47 seconden, McMaster bleef net boven de magische grens. Al moet dat laatste begrip herzien worden nadat Warholm 46 seconden sloopte in Tokio. Het wordt overigens de eerste keer sinds 2015 dat de 400m horden voor mannen op het programma staat van de Memorial. Het meetingrecord van de Amerikaan Andre Philips (47″51) dateert al van 1986 en lijkt aan vernieuwing toe. Vier van zes namen die al bekend zijn voor de 400m horden doken in het verleden al onder die chrono.

Tickets voor de Allianz Memorial Van Damme kan u hier aankopen.