Paulien Couckuyt heeft maandag in Tokio haar eigen Belgisch record op de 400 meter horden vermorzeld. Ze denderde in de striemende regen naar 54″47 en eindigde als derde in haar reeks. Het was net niet voldoende voor de olympische finale, want ze eindigde als negende.

De twee eersten van elke halve finale mochten samen met de twee snelste verliezers naar de halve finales. De reekswinst ging in de serie van Couckuyt naar wereldkampioene Dalilah Muhammad in 53″30, gevolgd door Janieve Russell in 54″10. Couckuyt ging er als een raket vandoor en hield uitstekend stand om uiteindelijk bijna een halve seconde onder haar eigen Belgisch record te duiken.

In de tweede serie, gingen er drie atletes onder de chrono van Couckuyt waardoor ze nog altijd over de tweede verliezende tijd beschikte. Het zou op de derde en laatste serie aankomen. Wat een thriller. In de laatste halve finale gingen er helaas opnieuw drie atletes onder de tijd van onze landgenote, die als negende eindigt.

De snelste tijd over alle reeksen heen was voor de wereldrecordhoudster Sydney McLauglin in 53″03, Femke Bol zette met 53″91 de derde tijd neer.