Vrijdag gaat in alle vroegte het olympisch atletiektoernooi van start in Tokio. De Belgische eer wordt in de eerste plaats hooggehouden door de 24 individuele atleten en drie aflossingsteams, maar ook Atletieknieuws is ter plaatse in Japan. Zo blijft u van thuis uit op elk moment van de dag – of nacht – op de hoogte.

U weet ondertussen wat u aan ons heeft: voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen onmiddellijk na elke proef met één of meerdere Belgen, aandacht voor de strafste internationale prestaties, live-updates van de meerkampen en een hele hoop interviews. Let wel: Atletieknieuws heeft van rechtenhouder Discovery geen toelating gekregen om video-interviews af te nemen, en dus werken we uitzonderlijk alleen met geschreven reacties.

Journalist ter plaatse in Tokio is Milan Augustijns, maar ook de collega’s op het thuisfront zitten niet stil, zodat we u van zo veel mogelijk olympisch atletieknieuws kunnen voorzien. Geniet ervan.