Merel Maes heeft op het BK AC in Louvain-la-Neuve haar eigen BR bij de scholieren aangescherpt met maar liefst drie centimeter tot 1m91. Maes verbeterde eerder tijdens het BK, waarin ze samen met Noor Vidts aan de start verscheen, al haar eigen BR door 1m89 te noteren. Vervolgens ging de lat naar 1m91, waar ze in haar tweede poging over de lat wipte. Maes is nu de dertiende performer op Europese bodem en maakt zomaar kans om opgevist te worden voor het EK in Torun. 

Het hoogspringsprookje van scholiere Merel Maes blijft voorlopig duren. Na haar BR van vorige week op de IFAM Indoor bewees de atlete van ACW dat we nog héél veel van haar mogen verwachten. Maes verbeterde namelijk haar eigen BR in eerste instantie met één centimeter tot 1m89, waardoor de lat nog eens twee centimeter hoger werd gelegd. Ook op 1m91 lukte het voor het Waaslandse springwonder. Maes schuift op de ranking aller tijden in zaal bij de senioren in eigen land naar de zesde plaats aller tijden.

“Over de 1m90 gaan, was een doel voor volgend jaar, maar nu is ook al goed uiteraard. Mijn trainer is de verklaring voor de progressie die ik maak sinds ik ermee ben begonnen als eerstejaarsminiem in 2017. Tia Hellebaut is samen met Yaroslava Mahuchikh een groot voorbeeld in mijn discipline. Ik zit niet met mijn hoofd bij het EK, maar als ik de kans krijg om er te starten, dan zal ik die grijpen”, aldus Maes.

“Vorige week was het moeilijk om te voorspellen wat er mogelijk was. Toen dacht ik dat 1m84 tot de mogelijkheden behoorde, tijdens de wedstrijd zag ik echter dat er meer in zat. Vandaag overtreft toch mijn stoutste dromen als trainer. Nu is het vooral zak om voort te gaan op het huidige elan. Het EK indoor zou als een verrassing komen, maar we zijn er zeker klaar voor. Ervaring opdoen op internationaal niveau is wat ze zeker nodig heeft met het oog op de toekomst. Al heeft ze in de jeugdcategorieën nog niet kunnen proeven van internationale concurrentie. Normaal gezien stond vorige zomer wel het EK voor scholieren gepland, maar dat viel in het water door de coronacrisis”, vertelde haar trainer Benny Annecour na afloop.