In het Duitse Dortmund zijn er geen nieuwe EK-tickets verdeeld onder de aanwezige landgenoten. Eline Berings was op de hoge horden goed voor winst in 8″20. Tim Van de Velde kon niet overtuigen op de 1500m en Elise Vanderelst verscheen niet aan de start. Cynthia Bolingo won in eerste instantie de 400m, maar werd vervolgens gediskwalificeerd. Onze noorderbuur Joris Van Gool was op de 60m goed voor het derde Nederlandse record van het weekend. 

In het Duitse Dortmund kwamen vandaag aardig wat Belgen in actie. Het werd onder meer uitkijken naar de seizoensopeners van Elise Vanderelst en Tim Van de Velde op de 1500m. Vanderelst verscheen echter niet aan de start om een nog onbekende reden. Van de Velde verging het beter, maar evenmin super. Hij moest het in de A-reeks stellen met een achtste plaats in 3’52″83, ruim 13 seconden na de Keniaanse winnaar Kumari Taki (3’39″12). De atleet van DUFF liet via sociale media weten dat hij een complete off-day kende. Dat was niet het geval bij Ruben Verheyden, die in de B-reeks naar een indoor-PR van 3’45″81 liep. Op de hoge horden ging Eline Berings na haar passage op de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga op zoek naar een snellere chrono dan haar seizoensbeste van 8″19. Berings slaagde niet in haar opzet met 8″32 in de reeksen en 8″20 in de finale. Volgend weekend krijgt de atlete op de IFAM Indoor een nieuwe kans om richting de EK-limiet van 8″10 te lopen.

Cynthia Bolingo kende geen ideale voorbereiding op de wedstrijd in Dortmund nadat ze langer dan voorzien in Ostrava moest verblijven na haar seizoensopener. De Belgische recordhoudster leek er zich weinig van aan te trekken door de 400m op haar naam te zetten in 53″32, tot bleek dat dat de Belgian Cheetah uit haar baan zou hebben gelopen met een diskwalificatie als logisch gevolg. Imke Vervaet knoopte na haar wervelende 200m van gisteren aan met een degelijke 54″10 op de dubbele afstand. Onze noorderburen mochten op Duitse bodem opnieuw vieren, aangezien Joris Van Gool voor het derde Nederlands record van het weekend tekende. Van Gool scherpte in de finale van de 60m namelijk zijn eigen recordtijd met één honderdste aan tot 6″58. Gisteren al verbeterden Lieke Klaver en Femke Bol hun Nederlandse records op respectievelijk de 200m en 400m. Johannes Vetter kwam outdoor al in actie in Offenburg. De Duitse speerwerper was meteen goed voor een stevige 87m27 en dat bij een graad of vijf.