Rani Rosius heeft zich op de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga verzekerd van een ticket naar het EK in Polen. Rosius dook in de finale van de 60m onder de gevraagde 7″28 door 7″27 te noteren. In de reeksen had de atlete van AVT haar PR van 7″31 al geëvenaard. De atlete mag zich nu de tweede performer aller tijden in eigen land noemen. Imke Vervaet was goed voor de tweede prestatie aller tijden op de 200m met 23″41.

De tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga heeft één limiet voor het EK in Torun opgeleverd. Rani Rosius snelde namelijk in de finale van de 60m naar 7″27, waarmee ze haar PR verbeterde met vier honderdsten én één honderdste onder de gevraagde 7″28 bleef. De atlete mag zich dus opmaken voor haar allereerste kampioenschap bij de senioren. Ook Imke Vervaet liet zich opmerken door tijdens de 200m naar de tweede prestatie aller tijden te snellen. De atlete van RCG liet de klok stoppen na 23″41.

Voormalig meerkampster Hanne Maudens zette haar 400m-ambities kracht bij door Paulien Couckuyt af te houden in een scherpe 53″78, een PR met bijna anderhalve seconde. Bij de mannen verzorgden Christian Iguacel en Alexander Doom het spektakel. Iguacel ging in zijn gekende stijl snel van start, maar moest in de slotmeters een sterk opkomende Doom alsnog voor laten. Doom verpulverde zijn PR door na 47″12 over te finish te lopen, Iguacel volgde vier honderdsten later eveneens in een PR.

Op de 60m horden kreeg Eline Berings olympisch kampioene op de zevenkamp Nafi Thiam naast zich. Berings noteerde een seizoensbeste van 8″19 in de reeksen, maar kon die prestatie niet verbeteren in de finale waarin ze vrede moest nemen met 8″28. Thiam noteerde zowel in de reeksen als in de finale 8″39 en bleef daarmee 16 honderdsten boven haar PR dat dateert uit 2017. Berings krijgt morgen een nieuwe kans in het Duitse Dortmund.