Hordelopers Michael Obasuyi en Anne Zagré hebben zich op de ISTAF Indoor in Berlijn verzekerd van een ticket naar het EK indoor in Polen. Obasuyi was na 7″74 in de reeksen goed voor 7″71 in de finale, exact de gevraagde chrono voor het EK. Zagré liep in de reeksen naar 8″22, maar dook in de finale met 8″05 eveneens onder de limiet van 8″10. Hoogspringer Thomas Carmoy was in Praag goed voor een sprong over 2m24. 

Twee Belgen hebben zich in de Duitse hoofdstad Berlijn geplaatst voor het EK in Torun. Michael Obasuyi en Anne Zagré openden afgelopen zondag hun seizoen op de ISTAF Indoor in Düsseldorf. Vandaag mocht het duo op de hoge horden aantreden op de ISTAF Indoor in Berlijn. De hordelopers kregen bovendien twee wedstrijden voorgeschoteld, waarbij een deelname aan de reeksen geen verplichting was om één uur later aan de finale deel te nemen. Obasuyi en Zagré maakten echter gretig gebruik van die reeksen om op te warmen met respectievelijk 7″74 en 8″22. In de finale deden onze landgenoten het echter nog beter. Obasuyi was eerst aan de beurt en stelde niet teleur door exact de gevraagde 7″71 te noteren. Daardoor kan de atleet van OEH zich opmaken voor zijn eerste kampioenschap in zaal. De winst ging dankzij een broodnodige finishfoto naar de Amerikaan Aaron Mallet, die het in 7″64 met drie duizendsten van een seconde haalde van de Spanjaard Orlando Ortega.

Zagré kon bij de vrouwen niet onderdoen en knalde vlot uit haar startblokken. De Belgische recordhoudster op de hoge horden in openlucht noteerde 8″05 en mag zich daardoor ook opmaken voor het EK in Torun. De limiet bedraagt namelijk 8″10. Nadine Visser was goed voor de tweede stek in een stevige 7″90, maar Christina Clemmons kon ze daarmee niet bedreigen. De Amerikaanse stoomde namelijk naar 7″83. Morgen doet Eline Berings in de Gentse Topsporthal een gooi naar de EK-limiet op de horden tijdens de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga. De Gentse atlete krijgt er het gezelschap van Nafi Thiam.

Carmoy meteen goed voor winst

Thomas Carmoy begon aan zijn atletiekjaar in de Tsjechische hoofdstad Praag. De regerende Europese kampioen bij de junioren vloog bij zijn seizoensopener meteen over 2m24, één centimeter beter dan zijn PR in zaal. In eerste instantie liep het echter niet van een leien dakje voor de atleet van CRAC, die op 2m12 een derde poging nodig had. Daarna kwam de hoogspringer onder stoom door telkens in de eerste poging over 2m17, 2m21 én 2m24 te zweven. 2m27 bleek voorlopig te hoog gegrepen, al lijkt het EK indoor niet ondenkbaar. Daarvoor heeft Carmoy 2m28 nodig.

Thomas Carmoy – Foto: Maxime Delobel