Juniore Elien Vekemans heeft in het Franse Amiens haar eigen BR in het polsstokspringenmet één centimeter aangescherpt. In Noord-Frankrijk was de atlete van DCLA goed voor een sprong over 4m26 in haar tweede poging. De competitie in Amiens was de seizoensopener voor de 19-jarige polsstokspringster.

Elien Vekemans begon in het Noord-Franse Amiens aan haar zomercampagne. Vekemans, die in het pre-coronatijdperk haar zinnen had gezet op een finaleplaats op het WK voor junioren een een deelname aan het EK in Parijs, stelde bij haar debuut in openlucht niet teleur. Ze verbeterde namelijk dankzij een stevige tweede poging op 4m26 haar eigen BR bij de junioren met exact één centimeter.

Vekemans had duidelijk nog overschot op de recordhoogte, waardoor de lat naar 4m30 ging, maar dat bleek door vermoeide benen net te hoog gegrepen. Op 1 augustus komt de atlete opnieuw in actie tijdens de Flanders Cup in Huizingen. Vorig jaar won Vekemans op 21 juli een bronzen plak op het EK voor junioren.