Salwa Eid Naser is door de Athletics Integrity Unit van World Athletics voorlopig geschorst. De 400m-sensatie van het afgelopen WK in Doha is door overtredingen in verband met haar whereabouts voorlopig geschorst. Dat maakte de AIU vandaag bekend.

Salwa Eid Naser was op het afgelopen WK in Doha één van de sensaties. Naser stoomde namelijk naar de derde prestatie aller tijden op de baanronde met een tijd van 48″14, de snelste tijd in 30 jaar. De atlete uit Bahrein bleef toen favoriete Shaunae Miller-Uibo (48″37) voor. In 2017 gooide ze hoge ogen bij de senioren door naar een tweede plaats te snellen op het WK in Londen. Sindsdien is de atlete een vaste waarde op de 400m.

Nu is de Naser voorlopig geschorst door een inbreuk op de regels rond de whereabouts. Exacte informatie over de inbreuk(en) is nog niet vrijgegeven.