Lola Lepère heeft op het LBFA-kampioenschap voor cadetten en scholieren in Louvain-la-Neuve het BR polsstokspringen verpulverd. De cadet van BBS verbeterde het net geen één jaar oude record van Charlotte Vanlangenaker (3m65) tot vier keer toe. Lepère sloot haar competitie uiteindelijk af op maar liefst 3m81. Ook bij de cadetten evenaarde Joshua Lo Bianco van RFCL het BR op de 60m.

Vier keer een BR verbeteren in één en dezelfde wedstrijd, het kan zomaar. Dat bewees Lola Lepère deze namiddag in Louvain-la-Neuve tijdens het LBFA-kampioenschap voor cadetten en scholieren. De atlete van BBS verbeterde in eerste instantie het record van Charlotte Vanlangenaker (3m65), dat op 21 januari een eerste verjaardag had kunnen vieren, met één centimeter. Vervolgens bewees Lepère echter dat het niet om een toevalstreffer ging.

De lat ging namelijk naar 3m71 en daar kende ze eveneens geen problemen. Hetzelfde kan gezegd worden over haar sprong op 3m77. Op 3m81 had Lepère een tweede poging nodig, maar ook daar lukte het uiteindelijk. Het betekende meteen ook een totale verbetering van het oude BR met maar liefst 16 centimeter. Outdoor was ze afgelopen zomer goed voor 3m55.

Lo Bianco evenaart recordtijd van Paquot

Ook op de 60m viel er een BR, of toch een evenaring van een BR, te noteren. Joshua Lo Bianco van RFCL evenaarde op de 60m bij de cadetten de recordtijd van 7″14 van Jordan Paquot. Paquot zette die chrono neer in 2013.