De beloften mannen hebben het uitstekend gedaan op het EK veldlopen in Lissabon. Vooral Oussama Lonneux was impressionant. Hij eindigde op een fantastische negende plek. Het Leuvense duo John Heymans en Guillaume Grimard deden het ook voortreffelijk zodat we met het team zesde werden.

Van het Belgische vijftal was Oussama Lonneux het beste weg. Hij startte furieus en liep na een ronde nog steeds op de vijfde plaats. Lucas Da Silva en John Heymans waren dan rond de dertigste plaats terug te vinden. Guillaume Grimard en Clement Deflandre volgden even verder. Na de tweede ronde zakte Lonneux al iets meer terug naar een 11de plaats. De Serviër Elzan Bibic en de Fransman Jimmy Gressier zonderden zich dan al af van de rest van het pak, al lag de Spanjaard Abdessamad Oukhelfen nog op de loer. België bevond zich na de tweede ronde op de 12de plek, een ronde later prijkten ze op een achtste positie.

Foto: Jeroen De Meyer

Iets over halfweg hadden we opnieuw een drietal vooraan, maar belangrijker was dat Lonneux opschoof naar een zevende plaats. Goed nieuws dus ook voor het landenklassement waar we met nog twee ronden te gaan zesde stonden. Dat was mede dankzij het Leuvense duo Grimard en Heymans die zich op plek 29 en 30 begaven.

De Fransman Gressier besloot om met nog iets meer dan een ronde te gaan te versnellen. Hij schudde zijn metgezellen van zich af en werkte zijn laatste ronde alleen af. Een uitgebreide viering voor zijn derde opeenvolgende zege werd voorbereid. Dit jaar ging dat gepaard met een snelwandeldemonstratie.

Oussama Lonneux kwam niet veel later over de finish. Hij hield met een sterk slot verrassend stand. Met een negende plek kan hij zeer tevreden terugblikken op zijn wedstrijd. Ook Grimard en Heymans deelden hun wedstrijd uitstekend in. Zij werden respectievelijk 21ste en 24ste. In het landenklassement eindigden we zo op een mooie zesde plaats. Clement Deflandre was gedurende de wedstrijd steeds iets verderop te vinden. Hij kwam niet volledig in de wedstrijd en werd 50ste. Ook voor Lucas Da Silva hetzelfde verhaal. Een 59ste plaats was zijn aandeel.