Volharding Beveren opende donderdag officieel de deuren van hun spiksplinternieuwe indoorhal. Vanaf 1 december kan de hal, die naast zes banen ook beschikt over een krachtzaal en de nodige faciliteiten voor alle spring- en werpnummers, in gebruik genomen worden door atleten.

In de zomer van 2018 begonnen de werken aan de nieuwe indoorhal. De oorspronkelijke kantine, krachtzaal en kleedkamers werden met de grond gelijk gemaakt en alles werd ondergebracht in containers. Ruim een jaar later, iets later dan gepland, staat op diezelfde plaats nu een knap indoorcomplex met maar liefst zes banen, een verspringbak, een hoogspring- en polsstokmat, een kogelring met net, een redcordstand en aparte krachtzaal. De 1.264 vierkante meter aan oppervlakte wordt verder nog ingepalmd door onder meer kleedkamers en een kantine. Het kleine Oost-Vlaamse Beveren gaat zo Leuven en Heusden-Zolder achterna, die sinds 2015 ook over een atletiekhal beschikken. Dankzij de extra steun van de Vlaamse regering, die een slordige 500.000 euro subsidieerde, kon het hele project gerealiseerd worden.

Atletiekclub Volharding is dan ook uitermate trots op hun nieuwe paradepaardje. “We zitten voor jaaaaaren zoet”, klonk het opgetogen bij Bert Van Houts, de voorzitter van de club. “Als club over een infrastructuur als deze beschikken is in België zeker niet vanzelfsprekend. We beseffen dat dit vrij uniek is. Al verschillende clubs uit de buurt kwamen reeds bij ons aankloppen. De trainingshal biedt de atleten van de technische nummers eindelijk de mogelijkheid om tijdens de natte en koude wintermaanden hun discipline toch optimaal te kunnen beoefenen. Hopelijk weerspiegelt zich dat ook in de wedstrijdresultaten en kunnen we de club opnieuw wat meer op de kaart zetten. Het is en blijft voornamelijk een trainingshal waardoor wedstrijden, tenzij eventueel jeugdwedstrijden, hier niet zullen plaatsvinden”, vertelde de voorzitter.

De krachtzaal – Foto: Jolien De Bock