De Belgian Cheetahs zijn in de finale van de 4×400 meter op het WK in Doha knap als vijfde gefinisht, het hoogst haalbare resultaat. Ze lieten 3’27″15 optekenen, een fractie trager dan hun BR in de reeksen. De zege ging naar het oppermachtige Amerikaanse kwartet.

Het zag er naar uit dat het een wedstrijd zou worden waarin België in de achterhoede een verbeten strijd zou uitvechten tegen Oekraïne en Nederland. Startloopster Hanne Claes, die vertrok vanuit baan 2, begon eerder voorzichtig maar had nog iets over voor de laatste rechte lijn. Ze wisselde als zesde. Nadien was het de beurt aan Imke Vervaet die een stabiele wedstrijd liep en het stokje als zevende doorgaf. Paulien Couckuyt liep net als in de reeksen een sterk slotstuk en behield zo de zevende plaats. Kapitein Camille Laus kon de Nederlanders nog opeten en de aanstormende Oekraïense dame kon ze deze keer wel de baas. Ze bracht de Cheetahs zo naar de zesde plaats in de uitslag.

Een half uur na de finish kwam het nieuws dat Jamaica niet meer in de uitslag terug te vinden was, zij werden gediskwalificeerd. Niet veel later kwam plots het nieuws dat ook de Canadese dames een ‘DQ’ achter hun naam kregen. De Belgian Cheetahs stonden plots vierde in de uitslag. Het kwartet schreeuwde het letterlijk uit van vreugde. Een poos later volgde het nieuws dat de Jamaicanen met succes protest hadden ingediend, waardoor het Belgische kwartet opschoof naar de vijfde stek.

De winst ging zoals verwacht naar de Verenigde Staten, deze keer verrassend zonder Allyson Felix, in een straffe 3’18″92.