In allerlaatste instantie zijn nog drie namen toegevoegd aan het Belgische team voor het WK in Doha. Renée Eykens, Noor Vidts en Imke Vervaet profiteren van het wegvallen van enkele concurrentes. De gisteren gepubliceerde final entries van de IAAF waren nog niet volledig en zijn dat nu dus wel. Door de toevoeging van het trio telt ons land nu 22 individuele atleten en drie teams in Doha.

Met nog één week voor de start van het WK in Doha is de Belgische selectie nog maar eens uitgebreid. Renée Eykens, Noor Vidts en Imke Vervaet hebben op het allerlaatste moment hun startbewijzen voor het WK gekregen. Voor de drie dames wordt het hun eerste senioren-WK. In het geval van Vidts speelt onder meer het uitvallen van de Duitse vice-wereldkampioene (en dus ook concurrente voor Nafi Thiam), Caroline Schäfer, mee. Het wordt wel al de vijfde zevenkamp voor onze landgenote deze zomer, die haar PR tot 6.194 punten bracht.

Noor Vidts – Foto: Rune Helliesen

Eykens viel vorige week nog net uit de boot toen de opgeviste namen werden bekendgemaakt. Nu krijgt de voormalige Europese kampioene op de 800m bij de junioren en beloften toch haar kans in Doha. Op dat WK zal ze broodnodige punten kunnen scoren met het oog op de Olympische Spelen in Tokio van volgend jaar.

Imke Vervaet – Foto: Jimmy Cailly

De zomer van Imke Vervaetkon haast niet beter zijn met een stevig PR op de baanronde tijdens de AG Memorial Van Damme, maar vooral haar 200m-PR van 23″25 op het BK AC. Door die prestaties was ze al zeker van een deelname met de Belgian Cheetahs. Vervaet gaf na die titel aan stiekem te dromen van een individuele deelname in Tokio en kan in Doha een eerste belangrijke stap richting Japan zetten. In Doha mag de 26-jarige atlete individueel aan de bak op de halve baanronde.